Geef ons munitie,
teken de petitie

(Als je veiligheid je lief is)
Wij, bezorgde burgers van Nederland, zien dat onze veiligheid op het spel staat. Door jarenlange bezuinigingen, achterblijvende investeringen en een gebrek aan daadkracht van de politiek, is onze krijgsmacht compleet verwaarloosd.

Zo zijn we onvoldoende beschermd tegen huidige en toekomstige dreigingen en kan onze krijgsmacht niet aan zijn grondwettelijke taak voldoen. Dat geeft ook onze Minister van Defensie zelf toe. Met het tekenen van deze petitie dwingen we onze volksvertegenwoordigers om in de komende regeerperiode echt in actie te komen tegen de dramatische staat van Defensie. Voordat het te laat is. Doe mee!

  De gegevens die je hier invult bewaren we in onze administratie, maar maken we niet openbaar en we geven ze niet aan derden. We gaan vertrouwelijk met je gegevens om en (natuurlijk) volgens de regels van de AVG.

  Franka Wigman

  Franka Wigman

  Militair Werkstudent,
  bezorgde burger

  Zij ondertekenden de petitie van Psst,
  een initiatief geboren om de politiek wakker te houden.

  Gregory Sedoc

  Gregory Sedoc

  Olympisch atleet,
  bezorgde burger
  Sander Schimmelpenninck

  Sander Schimmelpenninck

  Journalist/mediaondernemer,
  bezorgde burger
  Pieter Cobelens

  Pieter Cobelens

  Voormalig directeur MIVD,
  bezorgde burger
  Arjan Erkel

  Arjan Erkel

  Motivational speaker,
  bezorgde burger
  Mart de Kruif

  Mart de Kruif

  Luitenant-generaal b.d.
  bezorgde burger
  Ab van der Touw

  Ab van der Touw

  Bestuurder/commissaris,
  bezorgde burger
  Esther Voet

  Esther Voet

  Journalist/opiniemaker,
  bezorgde burger
  Michiel Hijmans

  Michiel Hijmans

  Commandeur b.d.
  bezorgde burger
  Geef ons munitie, teken de petitie (Als je veiligheid je lief is)

  Manifest ter
  versterking van
  onze Defensie

  Wij laten onze Defensie structureel links liggen. Door jarenlange bezuinigingen is er een tekort aan alles: munitie, politieke visie, voertuigen, innovatievermogen en mankracht. We komen NAVO-normen niet na, militaire oefeningen stranden, niet-functionerend materieel eist slachtoffers en militairen zijn uitgeput.

  Defensie is onvoldoende uitgerust om ons Koninkrijk te beschermen tegen dreigingen. Daarmee verzaakt de Regering haar grondwettelijke taak. Terwijl wij Defensie zo hard nodig hebben, in tijden van conflict én in tijden van onvoorziene crisis. Als het afgelopen jaar ons iets geleerd heeft, is dat het essentieel is om sectoren die bestaan om een crisis of noodtoestand het hoofd te bieden te onderhouden. Sectoren zoals de zorg en Defensie.

  Onze veiligheid mag niet langer in de waagschaal gesteld worden door de politiek. Nederland, het is tijd voor actie tegen de dramatische staat van Defensie.

  Delen Delen Delen
  Bedankt voor je steun. We sturen je geen bevestigingsmail. Wel kun je de actie en nieuws volgen via de sociale media en op onze website. En natuurlijk fijn als je de petitie deelt!